umów wizytę

logo

Jak jeść – ajwenowe podejście do żywienia

Autorskie szkolenie dietetyczne uwzględniające nie tylko tzw. „odchudzanie” ale przede wszystkim zdrowie – poznaj INNĄ stronę dietetyki!!

Tematy:

  • co to są białka, tłuszcz i węglowodany
  • omówienie poszczególnych węglowodanów i ich wpływ na organizm
  • fruktoza oraz pozostałe cukry a glikacja
  • jak cukier przyśpiesza procesy starzenia się
  • kwas fitynowy, czyli dlaczego należy moczyć ziarna
  • taniny – dlaczego nie należy pić herbaty do posiłku
  • insulinooporność, jak ją zbadać i jak zniwelować skutki
  • cukier, słodziki, substancje słodzące naturalne i ich wpływ na organizm
  • woda, rola, jaka, co jest ważne
  • cholesterol i jego mit, czyli co tak na prawdę szkodzi
  • trójglicerydy
  • witamina D3 jako najważniejsza z witamin
  • kwasy tłuszczowe typu trans
  • co z tymi olejami, jakie są dla nas najlepsze i jak je kupować
  • jakie tłuszcze są najzdrowsze i co się w nich kryje faktycznie
  • kwasy omega 3 i 6
  • proces produkcji oleju
  • porównanie różnych piramid żywienia
  • polecane książki

Znajdziesz tu podstawowe informacje z dziedziny dietetyki w autorskim ajwenowym ujęciu. Szkolenie dedykowane jest instruktorom fitness, trenerom personalnym oraz każdej osobie, która chce samego siebie lub kogoś innego poprowadzić do upragnionego celu, ale przede wszystkim dobrze czuć się we własnym ciele i poprzez pożywienie „uleczyć” swój organizm.

Szkolenie powstało na bazie moich wieloletnich doświadczeń oraz przeglądu literatury polskiej i amerykańskiej.

Więcej informacji uzyskasz dzwoniąc 796 122 070 lub kontaktując się drogą mailową biuro@ajwen.pl

Referencje

    Bardzo dziękuję za ciekawy wykład, jako trener personalny i osoba starająca się wprowadzać zasady optymalnego żywienia w swojej kuchni oraz w żywieniu swoich podopiecznych skorzystałam z warsztatów mimo że wcześniej uczestniczyłam już w kilku szkoleniach na temat żywienia. Dziękuję za profesjonalizm, dociekliwość oraz miłą atmosferę panującą na szkoleniu. Polecam wszystkim, którzy chcą dbać o swoje zdrowie i sylwetkę, a także trenerom personalnym i instruktorom fitness. Maria Hordyńska – trener personalny.


    Bardzo dziękuję za interesujący wykład w Opolu.Cieszy mnie bardzo,że spotkanie to było w Opolu, bo często mam problem z dojazdem do większych miast. Poszerzył część mojej wiedzy, dał mi dużo do myślenia, ale też dużo nowych rzeczy si e dowiedziałam.Dotychczas głównie odżywiałam się węglowodanami, gdyż tak uczyli mnie na uczelni i wszędzie tak było napisane. Myślałam ,ze to dobrze.Białka nie jadłam za dużo, bo kiedyś miałam problemy z nerkami, mleka nie tolerowałam i nie jadłam jego przetworów.Unikałam czystej postaci cukru, bo wiedziałam ,ze jest bardzo szkodliwy.Z owoców jednak nie potrafię tak całkiem zrezygnować. Sięgałam głownie po węglowodany złożone,chleba pszennego starałam się unikać, gdyż podejrzewam u siebie gluten.Przerzuciłam się bardziej na kasze nie zawierające glutenu.jak na razie badań pod katem glutenu jeszcze nie zrobiłam.Nigdy wcześniej nie spotkałam się z pojęciem glikacji. Było to dla mnie coś całkiem nowego i zadziwiającego. Po wczorajszym wykładzie zaczęłam szukać więcej na ten temat, bardzo mnie to zaciekawiło, zaczynam czytać na ten temat.Daje mi to dużo do myślenia.Temat kwasu fitynowego był również super. Jadałam dużo ziaren ,ale nie wiedziałam,że należy je moczyć.Cieszy mnie ,ze wiem troszkę więcej. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję, że poświeciłaś dla nas czas, by podzielić się z swoją wiedzą. A masz ja ogromną!! Porady postaram się stopniowo wprowadzać i mam nadzieję, że się jeszcze raz spotkamy w Opolu! Dominika.


    Miałam to szczęście i mogłam dzisiaj uczestniczyć w szkoleniu Ajwen prowadzonym oczywiście przez panią Iwonkę Wierzbicką. Polecam naprawdę wszystkim, nawet tym, którzy opornie przyswajają nazewnictwo stosowane w dietetyce. Dowiedziałam się wiele, uzupełniłam dotychczasową wiedzę. Przemiła atmosfera na szkoleniu sprawiała, że żałowałam, że się skończyło. Polecam wszystkim! Warto zrobić to dla siebie! Małgorzata Migurska-Sztangert.


    Byłam na szkoleniu Iwony. Nie mogłam zostać do samego końca.ale to co udało mi się usłyszeć było dla mnie baaardzo ciekawe i pouczające. Dowiedziałam się jak i co jeść bez krzywdy dla siebie i całej rodziny. Iwona mówi w sposób całkiem prosty,potoczny i klarowny, w taki który „dociera”. Każdy laik taki jak ja zrozumie o czym jest mowa. Wart być choć raz na takim wykładzie żeby dowiedzieć się że zdrowe jedzenie, które pomoże nam w schudnięciu a potem utrzymaniu efektów wcale nie jest nie możliwe. Trzeba tylko wiedzieć jak to zrobić, a to właśnie przekazuje nam Iwona najprościej jak się da. Gorąco polecam:)  Joanna Kornek.


    Bardzo ciekawe i wzbogacające szkolenie. Pozwalające znaczenie poszerzyć wiedzę i uświadomić, że nie tylko jesteś tym co jesz, ale jesteś tym co i jak jesz. Właściwie pierwszy raz spotkałam się z tak dużym dawaniem uwagi procesom, które zachodzą w organizmie człowieka, a których efekty są odpowiedzią na wiele schorzeń, chorób autoimmunologicznych i dolegliwości. Większości ludzi słowo dieta kojarzy się z byciem szczupłym, zgubieniem zbędnych kilogramów etc. Szkolenie Iwony uzmysławia przede wszystkim, że właściwa dieta = zdrowie. To, co najbardziej przekonuje, to wiarygodność i spójność – Iwona ma bardzo dużą wiedzę merytoryczną i jest praktykiem, przekazuje innym to, co wie i stosuje w swoim życiu. Dziękuję Iwonie za podzielenie się tą wiedzą. Biorąc udział w szkoleniu ma się przede wszystkim poczucie, że robi się coś ważnego i dobrego dla siebie i swoich najbliższych! Wzięcie udziału w szkoleniu zanotowałam na specjalnej karteczce, która powędrowała do słoika dobrych wspomnień 2014 roku. Polecam i rekomenduję szkolenie Iwony, jako dobry początek zmian, które możemy wprowadzić w swoim życiu, by lepiej troszczyć się o siebie i swoje zdrowie, bo przecież ono jest najważniejsze! Gosia Czelnik :)


    Pani Iwonko, szkolenie było bardzo ciekawe, informacje ważne nie tylko dla odchudzających się, ale także dla tych którzy chcą po prostu wiedzieć co jedzą oraz, jak się mądrze odżywiać. Z chęcią skorzystam ponownie. Super atmosfera:) Małgosia
    PS Organizacja i miejsce super:)


    Jadwiga Karlak: Ogromna wiedza, profesjonalizm, ciekawy sposób prowadzenia. Polecam wszystkim, którzy chcą zacząć zdrowo się odżywiać. Bardzo motywujące spotkanie. Dziękuję!!!


Galeria


szkolenie-iwona_wierzbicka-11_01_2014 (17)